Twee Utrechtse trainers naar Limburg

Voetbal Redactie

Komend seizoen zullen twee Utrechtse trainers actief zijn bij Limburgse clubs. Jean-Paul de Jong (48) tekende voor een seizoen bij Roda JC met nog een optie voor een tweede jaar. Stadgenoot Sjors Ultee (32) is aangesteld als hoofdcoach van Fortuna Sittard waar hij de opvolger wordt van Rene Eijer. Ook hij tekende voor een jaar, met nog een optie voor een volgend seizoen.

‘Ik ben trots dat ik op eredivisieniveau aan de slag kan, dar droom je als trainer van.’ Ultee, zoon van vader Hans die werkzaam is als coach in het Domstedelijke amateurvoetbal, was eerder assistent bij Erik ten Hag in Galgenwaard en vervulde functies bij FC Twente en Helmond Sport.

Jean-Paul de Jong was clubicoon bij FC Utrecht waar hij in het seizoen 2005/2006 werd uitgeroepen tot speler van het jaar en daarmee de David di Tommaso-trofee in de wacht sleepte. Als speler kwam hij eerder uit voor DWSV, Elinkwijk, Feyenoord, Ajax, Arminia Bielefeld en Vfl Osnabruck. Daarna werd hij jeugdtrainer in Galgenwaard om vervolgens over te stappen naar FC Eindhoven waar hij een tweede plaats wist te behalen en bekroond werd vanwege die prestatie met de zogenaamde Gouden Stier als beste trainer van de eerste divisie.

Daarna keerde De Jong terug naar FC Utrecht als assistent van Erik ten Hag die in januari 2018 tussentijds naar Ajax vertrok waarna Jean-Paul tot hoofdcoach werd aangesteld.  Op 4 september van dat jaar werd hij op non-actief gesteld omdat er zogenaamd ‘een onwerkbare situatie tussen hem en de spelersgroep zou zijn ontstaan’. Daarna werd het stil rond zijn persoon tot Roda JC bij hem aan de bel trok.