EK verplaatst naar 2021, bekerwedstrijd uitgesteld

Voetbal Redactie

Zojuist bevestigt de internationale voetbalbond UEFA dat de Europese Kampioenschappen voetbal deze zomer geen doorgang zullen vinden als gevolg van het corona-virus. De organisatie acht het niet haalbaar het toernooi nu goed voor te kunnen bereiden. De Utrechtse voetballer Mohamed Ihattaren die doorgaans op de velden van PSV te vinden is en tot de nationale selectie behoort, zal deze zomer met zijn club waarschijnlijk de nationale competitie af kunnen maken die nu stil ligt.

Ook de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord die op 19 april gespeeld zou worden, wordt naar een andere datum verschoven.

De EK wordt verplaatst de zomer van 2021. Via de KNVB laat bondscoach Ronald Koeman weten: ‘Het is natuurlijk een zeer vervelend bericht, maar we begrijpen de keuze die is gemaakt. In de ontwikkelingen van de afgelopen periode verrast de beslissing ons niet. Wat voorop staat is de gezondheid van mensen en het indammen van de verspreiding van het coronavirus. Natuurlijk had ik liever een Europees Kampioenschap gespeeld deze zomer, maar we moeten realistisch zijn en ons erbij neerleggen. De komende periode gaan we nadenken hoe we ons kunnen voorbereiden voor het moment dat internationale voetbalcompetities weer opgestart worden.’