Uitgestelde RonDom Utrecht vandaag geroeid

Roeien Redactie

Voor de 18e keer werd vandaag (zaterdag) de Utrechtse grachtenrace ronDom georganiseerd. Normaal gesproken wordt de sloepenrace op de tweede zaterdag van april gevaren, maar dit werd vanwege corona uitgesteld. De race ging over 14,9 kilometer en de start en finish waren in de Utrechtse Veilinghaven. De route voerde over het Merwedekanaal via de Vaartse Rijn naar de Stadsbuitengracht, door de karakteristieke Oudegracht en weer terug naar de haven. Circa 52 teams namen aan deze editie deel.

De reddingsboot uit Joure, Lytse Bear, won bij de vrouwen met een vermogen van 61,91. Bij de mannen kwam Polyester uit het Noord-Hollandse Kudelstaart als beste uit de bus met een winnend vermogen van 71,08.

Ook dit jaar is de ronDom onderdeel van de “Grachten Cup”, die eenmalig uit slechts twee onderdelen bestaat. Normaliter kent de Grachten Cup vier wedstrijden, te weten de Utrechtse Grachtenrace ronDom, de Grachtenrace Amsterdam, de Zwolse Grachtenrace en het Liwwadster rondje. De sloep die het beste presteert over de vier wedstrijden neemt na Amsterdam de befaamde “Grachten Cup” mee naar huis.

Dit jaar konden de races in Leeuwarden en Zwolle geen doorgang vinden. In Utrecht werd vandaag de eerste race afgewerkt en op 9 oktober zal de sloepenrace in Amsterdam plaatsvinden.