Uitnodiging tot nomineren Sportprijs Utrecht 2018

Overig nieuws Redactie

Op woensdagavond 13 februari 2019 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de feestelijke uitreiking plaats van de Sportprijs Utrecht 2018. Op deze avond worden sporters, verenigingen en vrijwilligers in het zonnetje gezet vanwege hun bijzondere prestaties. Net als voorgaande jaren mogen sportliefhebbers de jury een handje helpen door hun favoriete Utrechtse sportclub, vrijwilliger en coach voor te dragen.

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘vier de sport samen’. Immers sporters, coaches en verenigingen staan samen sterker en hebben elkaar nodig hebben om tot uitzonderlijke prestaties te komen.

 

Geef jouw favoriet door

Tot 3 december kan iedereen zijn/haar favoriete sportcoach, sportvrijwilliger en sportvereniging voordragen. De sportcoach en sportvrijwilliger moet woonachtig zijn in de gemeente Utrecht of actief zijn bij een Utrechtse sportvereniging. De sportvereniging moet uiteraard in Utrecht gevestigd zijn. Voordragen kan nog tot 3 december via www.sportprijs-utrecht.nl

 

Meer dan 100 Utrechtse kampioenen

Het kampioenenoverzicht op de website sportprijs-utrecht.nl staat bol met prestaties van Utrechtse sporters, in alle leeftijden en in diverse takken van sport. Zo vielen 16 sporters in de prijzen op een WK, stonden ruim 15 sporters op het erepodium van een Europees Kampioenschap en wisten ruim 60 sporters een medaille te winnen op een Nederlands Kampioenschap. Ook de Utrechtse sportploegen presteerden in 2018 goed: meer dan 20 teams brachten een beker of medaille mee terug naar de Domstad. Deze sporters en ploegen maken allemaal kans op de titel van Sportman, Sportvrouw, Sporttalent of Sportploeg. Bekijk deze kanshebbers op www.sportprijs-utrecht.nl/kampioenenoverzicht

 

Fotowedstrijd

Ook de zoektocht naar de Utrechtse Sportfoto van 2018 is van start gegaan. Iedereen die een mooie sportfoto heeft gemaakt kan meedoen en zijn/haar foto(‘s) voor 13 januari 2019 opsturen naar fotowedstrijd@sportutrecht.nl of gedeeld worden via Twitter @Sport_Utrecht of Instagram met #sportfoto030. Al deze foto’s krijgen een plek in het fotoalbum op de website en op facebook.

 

Utrechters stemmen

Een onafhankelijke jury bepaalt aan de hand van de inzendingen en de prestaties welke drie worden genomineerd voor een van titels van de Sportprijs Utrecht. Deze genomineerden worden in januari 2019 gepresenteerd waarna het publiek een stem uit kan brengen.

Kijk voor meer informatie op www.sportprijs-utrecht.nl