Uitstekend weekend BCO

Bridge Redactie

Bridgeclub Oog in Al heeft een uitstekend tweede weekend achter de rug. Vijf van de zes wedstrijden wisten de Utrechters te winnen waardoor ze nu op de vierde plaats staan in de meesterklasse. Als dat zo blijft kwalificeert BCO zich voor de halve finales van de strijd om het landskampioenschap, maar reëel is dat niet gelet op de concurrentie van profteams.

Vooralsnog presteert het Utrechtse team bijzonder goed. Dat geldt overigens voor nog een ‘gewoon’ clubteam, Theseus uit Tilburg. Dat wist zelfs alle zes de ontmoetingen positief af te sluiten. De grootste zege boekte BCO op Het Witte Huis-2 dat met bijna de maximale score (18,87 uit 20) werd afgedroogd. De enige nederlaag werd uitgerekend tegen Theseus geleden. De ranglijst wordt aangevoerd door Het Witte Huis-1 met een gemiddelde van 12,41. BCO, dat bestaat uit de paren Wubbo de Boer-Agnes Snellers, Rob van den Bergh-Ricardo Westerbeek en Tom van Overbeeke-Ernst Wackwitz, heeft een gemiddelde van 10,97.

In de eerste divisie kunnen de twee teams van de Utrechtse vereniging Star zich vooralsnog niet aan de grauwe middenmoot onttrekken. Slechter nog vergaat het BCO-2 dat na een bliksemstart onder de rode streep is beland.