Urban Sprint Utrecht

Atletiek Redactie

Het Utrechtse Vredenburgplein kreeg op 29 augustus een tijdelijke sprintbaan ter gelegenheid van het evenement Urban Sprint Series, een initiatief van de Atletiekunie. Daar waar in 2017 een polsstokhoogspringarena verrees, liet de Unie in samenwerking met lokale atletiekverenigingen Hellas, U-Track en AV Phoenix dit keer een sprintbaan neerleggen in het centrum van Utrecht.

Met als doel ‘de atleet een kick te geven, de atletieksport op de kaart te zetten en de puurheid van de sport te laten zien’, werden op en naast de baan demowedstrijden en clinics georganiseerd voor geïnteresseerden en passanten.

(tekst loopt door onder de foto)

De succesvolle Urban Vault Series, waartoe het polsstokhoogspringen in het Utrechtse centrum als onderdeel van de NK Atletiek ook behoorde, werden dit jaar met twee extra weekeinden uitgebreid tot de zogenaamde Urban Athletics Series: atletiek midden in de stad. In juli werd in Breda, Haarlem en Deventer aan hordelopen gedaan. Het centrum van Utrecht mocht het atletiekonderdeel sprint organiseren, waaraan later ook deel te nemen was in Amstelveen en Rotterdam.

(tekst loopt door onder de foto)

 

Meer foto’s op onze Facebook site.