Urban Trail Series gelast 2020 edities af en richt zich op 2021

Atletiek Redactie

Op zondag 22 maart 2020 zou de vierde editie van de KLM Urban Trail Utrecht plaatsvinden. Het evenement werd in eerste instantie uitgesteld, maar vandaag werd bekend dat alle evenementen van de Series vanwege de coronacrisis definitief geannuleerd zijn. De organisatie zegt dat de afgelasting realistisch en noodgedwongen is, en de blik op 2021 te willen gaan richten. Met 2.800 deelnemers en ideale loopomstandigheden sprak de organisatie in 2019 nog van een succesvolle editie.

De KLM Urban Trail Series is een loopconcept waarbij in 2020 twaalf steden (Utrecht, Breda, Groningen, Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Rotterdam, Delft, Haarlem, Arnhem en Eindhoven) ontdekt konden worden via een verkenningsloop door onder andere markante gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Ondanks enkele versoepelingen acht de organisatie het onmogelijk de trails veilig te organiseren als gevolg van de beperkende overheidsrichtlijnen.

De aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor 2021. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een van de KLM Urban Trails 2020 krijgt een dezer dagen persoonlijk bericht. Zodra de nieuwe data bekend zijn, worden deze via de officiële kanalen gecommuniceerd.