Urban Trails series 2021 zondag afgetrapt in Utrecht

Atletiek Redactie

Vandaag stond het Moreelsepark in Utrecht in het teken van de vierde editie van de KLM Urban Trail Utrecht. Het was de eerste van zeven Urban Trails die dit jaar worden gelopen. Tijdens de Urban Trails series wordt 5 of 10 km hard gelopen dwars door historische panden en langs prachtige locaties. Met voldoende voorzorgsmaatregelen en een ruime startstraat vertrokken de deelnemers verspreid en met 1,5 meter afstand Utrecht in.

Het parcours liep dit jaar weer langs verassende en onontdekte plekken in hartje Utrecht. Het was weer een unieke combinatie tussen sport en cultuur. Deelnemers gingen dit jaar van start op de Rijnkade en liepen door locaties als Kinepolis Jaarbeurs, Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht, prachtige Utrechtse hofjes, en het Tivoli Vredenburg om hierna te finishen in het Moreelsepark. Onderweg konden ze genieten van gezellig entertainment.

Ondanks de corona maatregelen was deze editie een succes. In plaats van een gezellig ontbijtje in het Moreelsepark, kregen de deelnemers vandaag hun ontbijtpakket en welverdiende medaille mee naar huis.

 

Kalender 2021 

De KLM Urban Trail Series Utrecht was dit jaar de eerste van zeven. De KLM Urban Trail Series wordt in 2021 nog georganiseerd in Leeuwarden, Groningen, Amsterdam, Haarlem, Arnhem en Eindhoven. Elke KLM Urban Trail laat hardlopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties. Bekijk de volledige kalender op de website.