USZC wint eerste duel halve finale

Waterpolo Ted Vermeulen

De waterpolomannen van UZSC hebben door een 9-5 overwinning op ZVL Leiden een stap gezet naar de finale om het landskampioenschap. Rob Bijeman kijkt bescheiden optimistisch naar de return in Leiden op 19 mei. ‘Toch moeten we uiterst attent blijven, want hun thuisbad in Leiden heeft de minimale afmetingen, dus zouden zij het conditioneel wat langer kunnen volhouden. Maar het ziet er allemaal goed uit.’

In eigen bad stond de ploeg van trainer/coach Rob Bijeman gisterenavond na het eerste kwart al met 4-1 voor en dat was dik verdiend. Het tweede kwart bleef het 0-0 en kwam UZSC een aantal malen goed weg door voortreffelijk keeperswerk van Ruben Hoepelman en de hulp van paal en lat.

 

Het derde deel van de wedstrijd had voor de vele toeschouwers een hoge amusementswaarde. Eerst blunderde de doelman van de gasten door een terugspeelbal uit de handen te laten glippen, maar stopte even later op onnavolgbare wijze een 5-meter worp van aanvoerder Mike van de Brink. Niet  veel later trof een formidabel afstandsschot van Yoran Frauenfelder doel, waarmee UZSC een definitief gat sloeg van 6 tegen 2.

 

 

De mannen spelen vanavond de tweede wedstrijd uit de best-of-three serie in Leiden. Mocht ZVL daar revanche halen, zal zondag een beslissende wedstrijd worden gespeeld in het Krommerijn zwembad. Deze zal om 19.00 gespeeld worden en tevens live gestreamd worden op het YouTube kanaal van UZSC.