UTK levert ruim 1000 euro op

Tennis Redactie Utrechtse Sportkrant

De Utrechtse Tennis Kampioenschappen hebben dit jaar een bedrag van 1.091,95 euro opgeleverd voor een goed doel. Het geld is inmiddels overhandigd aan de Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis en wordt besteed aan een sportiever en aangenamer verblijf in het ziekenhuis voor de kinderen.

De Utrechtse Tennis Kampioenschappen (UTK) is het grootste tennisevenement in Nederland en werd door de 21 Utrechtse tennisverenigingen georganiseerd. Aan de UTK, die van 11 tot en met 19 maart plaats hadden, deden meer dan 850 tennissers mee. Op 15 verschillende tennisparken werden 82 onderdelen afgewerkt.

Aan de UTK is jaarlijks een lokaal goed doel gekoppeld waarbij van elke inschrijving 1 euro  naar de betreffende instelling gaat. ‘Met de UTK, een officieel KNLTB-toernooi, willen we naast het sportieve ook het sociale en maatschappelijke karakter benadrukken. Naast de 1 euro per inschrijving zijn er verschillende extra activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor het goede doel,’ zegt Joke den Besten, lid van het UTK-kernteam.

De stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis zamelt geld in voor kinderen in het WKZ en richt zich op een aangename inrichting, prettig verblijf en onderzoek.