Utrecht Dominators heeft nieuwe voorzitter

American Football Redactie

American football club Utrecht Dominators heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering op 19 september Gerard Houterman gekozen als nieuwe voorzitter. Hij neemt per direct de voorzittershamer over van de in juni afgetreden Ruud Heijsman, die ruim twaalf jaar voorzitter was van de Dominators.

In verband de veranderende maatschappij en sportbeleving ging Utrecht Dominators op zoek naar een ervaren (sport)bestuurder en verbinder. ‘Wij zijn erg blij met de aanstelling van Gerard Houterman als nieuwe voorzitter. Met zijn ervaring als sportbestuurder en programma- & projectmanager beschikt Gerard over de gewenste kwaliteiten en achtergrond. Wij kijken er naar uit om met hem de vereniging verder te ontwikkelen op zowel organisatorisch als sportief gebied,’ aldus het bestuur.

Een van de voordelen voor de vereniging is dat Houterman bekend is met de Utrechtse sportwereld. Zo was hij eerder voorzitter van de Utrechtse voetbalclub Sporting ‘70 en Top Judo Utrecht. Hiernaast was hij tot zijn aanstelling ambassadeur van SportUtrecht. Over zijn keuze om voorzitter te worden bij de Dominators is Houterman kort: ‘Het lijkt me boeiend om een kleine niet alledaagse sport verder te ontwikkelen.’ Naast de extra uitdagingen die de huidige corona-crisis met zich meeneemt, zijn er voor de vereniging ook nog voldoende andere zaken om te tackelen. Hierin stelt Houterman direct de volgende prioriteiten: ‘Duidelijkheid verkrijgen over wel of geen verhuizing van de vereniging (Red. naar Sportpark Zuilense Vecht) en de club in organisatorisch en sportief opzicht een stap verder brengen.’