Utrecht genomineerd voor titel ‘Kortebaan van het jaar’

Paardensport Redactie

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft Utrecht, Bemmel, Hoofddorp, Medemblik en ‘t Zand genomineerd voor de titel ‘Kortebaan van het jaar’. De 'vrienden van de website' en een samengestelde jury vanuit de sport bepalen welke organiserende vereniging of stichting uiteindelijk op dinsdag 28 november de wisseltrofee in ontvangst mag nemen.

De prijs is in 2008 in het leven geroepen om de kortebaanorganisaties de waardering te geven die ze verdienen. Kortebaandraverijen.nl heeft het afgelopen seizoen alle kortebanen bezocht en kan daardoor een deskundig oordeel vormen welke organisaties uitblonken. ‘Maar dat waren er veel meer dan vijf’, legt Mathieu Hilgersom namens Kortebaandraverijen.nl uit.  ‘Het is een publieksprijs en daarom noemen wij vooral de verenigingen en stichtingen die iets extra’s bieden voor de mensen langs het hek. Een organisatie die laat blijken professioneel te denken, innoveert en altijd streeft naar beter kan rekenen op onze steun.’

Hij vervolgt: ‘De Kortebaan van het Jaar moet natuurlijk ook in de smaak zijn gevallen bij trainers, pikeurs en officials. Daarom hebben wij vooraf wat rondgevraagd en dit meegenomen in de nominatie. Ook hebben wij een jury samengesteld waarin zij zijn opgenomen. Hun stem telt uiteindelijk voor 50 procent mee.’

De overige 50 procent ligt in handen van het publiek. Liefhebbers die zich hebben opgegeven als Vriend van de Kortebaan kunnen tot en met dinsdag 31 oktober een stem uitbrengen op hun favoriet door een mail te sturen naar info@kortebaandraverijen.nl. De redactie van Kortebaandraverijen.nl maakt de winnaar bekend op dinsdag 28 november tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft.

 

Het juryrapport over Utrecht:

‘Wat is het jammer dat er volgend jaar geen kortebaan op de Maliebaan van Utrecht wordt gehouden! Dat is de algemene conclusie die elke kortebaanliefhebber uitte na de schitterende editie van 2017. Aan alles was gedacht. De Maliebaan leent zich uitstekend voor het houden voor een kortebaan. De jury durft gerust te stellen dat de locatie alle banen in Nederland overtreft. Alle mogelijkheden tot vertier en horeca zijn optimaal. Elke organisatie kan hier jaloers op zijn. De organisatie zelf is jong en onervaren maar optimaal gemotiveerd om het goed te doen. En het ging goed! Het was een feest in Utrecht te gast te zijn.

Bovendien was de samenwerking tussen de studenten optimaal. Omdat er door de regenval plassen op de baan ontstonden, kwamen er zes studenten met schoppen om spoortjes te trekken. De klus was hierdoor snel geklaard. Het weer hadden de studenten niet mee, maar dat verhinderde niet dat duizenden Utrechtenaren, wandelend en stilstaand langs de baan, kennis hebben gemaakt met de kortebaansport.