Utrecht genomineerd voor Topsportgemeente 2017

Overig nieuws Redactie

Vijf gemeenten zijn genomineerd voor de titel 'Topsportgemeente van het jaar 2017'. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste sportprestaties, gemeten over 40 nationale topsportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners.

Deze prijs, die tot doel heeft het topsportbeleid van gemeenten positief onder de aandacht te brengen, wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt en is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media. De genomineerde gemeenten zijn Groningen, Leiden, Teylingen, Utrecht en Westland

Gemeenten spelen een cruciale rol binnen de Nederlandse topsport, met name bij het realiseren van de randvoorwaarden voor topsportbeoefening. Het sporteconomisch adviesbureau Sport2B wil gemeenten aanmoedigen zich maximaal in te zetten voor hun topsportverenigingen en het bedrijven van topsport. Om deze aanmoediging kracht bij te zetten heeft zij het initiatief genomen voor de jaarlijkse verkiezing van de topsportgemeente-van-het-jaar.

In 2016 ging de prijs naar de gemeente Westland. In de jaren daarvoor werden Amsterdam (2015), Bunschoten (2014), Edam-Volendam (2013), Den Bosch (2012) Edam-Volendam (2011), Barendrecht (2010), Den Haag (2009), Amsterdam (2008), Den Bosch (2007), Rotterdam (2006) en nogmaals Amsterdam (2005), uitgeroepen tot Topsportgemeente van het jaar. De vijf genomineerde gemeenten voor de titel ‘Topsportgemeente 2017 zijn (op alfabetische volgorde): – Groningen – Leiden – Teylingen – Utrecht – Westland.

De winnende gemeente wordt binnenkort bekend gemaakt.