Utrecht Science Park Marathon, een geweldige belevenis

Atletiek Redactie

Zondagmiddag 18 maart 2018 om half één precies is het zo ver. Dan beginnen de atleten met de langste adem na het startschot aan hun marathonavontuur. Vanuit het Utrecht Science Park gaan de lopers via het Wilhelminapark, de Maliebaan en de Nieuwegracht naar de Utrechtse binnenstad, waar onder de Dom door wordt gelopen. Vervolgens gaat de route via de Catharijnesingel, de Gansstraat en de Koningsweg door de prachtige natuur van Amelisweerd en het dorp Bunnik.

‘Na 21,1 kilometer mogen de marathonlopers nóg een keer genieten van dit schitterende parkoers, om uiteindelijk aan de Cambridgelaan in het Utrecht Science Park te finishen.

De 37e editie van de marathon vormt het hoogtepunt van de Utrecht Science Park (USP) Marathon 2018, waarin tal van andere afstanden worden opgevoerd, zoals de halve marathon, de 10 kilometer, de 5 kilometer en voor kids de 1km en 1,7km. Voor ieder wat wils dus. Om kwart voor tien zondagochtend klinkt het eerste startschot, voor de 5km. In totaal gaan zondag 18 maart zo’n 6000 lopers van start op een van de afstanden.’

Aan het woord is Arjen de Ruyter, directeur van dit mooie evenement.

 

Samenwerking

Er valt ook veel  nieuws te melden over de marathon van 2018 en de komende jaren. De Ruyter: ‘Utrecht Science Park blijft ook dit jaar – voor de vierde keer alweer – hoofdsponsor. Geheel nieuw is de samenwerking van het vertrouwde 20Knots met het vermaarde sportmanagementbureau Global Sports Communication, al decennia geleid door looplegende Jos Hermens. Zijn bureau begeleidde tot op heden internationale topatleten en organiseerde topevenementen als de Fanny Blankers-Koen Games en de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai.

Daar komt nu, dankzij de samenwerking in Utrecht, een aspect bij: de verbinding tussen topsport en breedtesport. Met de kennis, opgedaan in de topsport, wil Hermens alle hardlopers beter faciliteren. Een uitstekende upgrade voor de USP Marathon. Global Sports gaat ook een aantal toplopers toevoegen aan onze marathon.

Ons goede doel is de strijd tegen kanker. Als Team KWF draag je met iedere kilometer bij aan onderzoek in de race tegen kanker. Omdat we niet willen accepteren dat niet iedereen de finish haalt. Ren je met ons mee? Laat je sponsoren voor kankeronderzoek.

Last but not least wil ik de rol van de honderden vrijwilligers en de medewerking van gemeenten Utrecht en Bunnik noemen en roemen. Zonder hen is dit top- en breedtesportevenement niet mogelijk. Daarom wil ik hen nu alvast bedanken. Op naar een zondag vol superlatieven! Wij zijn er klaar voor!’