Utrecht strijdtoneel van landskampioenschap bridge

Bridge Redactie

Het landskampioenschap bridge wordt dit weekend betwist in Utrecht. Finalisten zijn net als vorig jaar ’t Onstein en Het Witte Huis, niet geheel toevallig de twee clubs waar de meeste (semi)professionals zich hebben verzameld. Simon de Wijs uit Doorn kan een nieuwe titel aan zijn toch al imposante erelijst toevoegen.

Het hele weekeinde is denksportcentrum Den Hommel aan de Kennedylaan in Utrecht in de ban van de strijd tussen de twee beste bridgeteams van Nederland. Vorig jaar greep ’t Onstein-3, met onder meer Tim Verbeek uit Driebergen, verrassend de titel maar dat team werd uitgeschakeld in de reguliere competitie van de Meesterklasse. De strijd om de belangrijkste prijs in het Nederlandse bridge gaat over 88 spellen, 3 zittingen van 16 op zaterdag en 2 van 20 op zondag. Die dag worden tevens alle kampioenen en medaillewinnaars van de internationale kampioenschappen van 2017 gehuldigd. Onder hen verschillende spelers uit Utrecht. Ook wordt het Talent van het Jaar bekendgemaakt.

De wedstrijden kunnen zondag gevolgd worden op een groot scherm (vu-graph) met deskundig commentaar van onder meer oud-wereldkampioen Wubbo de Boer uit Groenekan. De toegangs is gratis. Alle wedstrijden zijn verder zowel zaterdag als zondag live te volgen via de website www.bridgebase.com. Om de feestvreugde te verhogen biedt de BridgeBond de bezoekers op de slotdag een hapje en een drankje aan.  De finalisten zijn:

BC ’t Onstein-1: Bauke Muller-Simon de Wijs, Ricco van Prooijen-Louk Verhees.

BC Het Witte Huis-1: Sjoert Brink-Bas Drijver, Vincent Ramondt-Berry Westra.