Utrecht verliest bij Ajax ondanks zeer vroege goal

Voetbal Redactie

Ondanks een bliksemstart in de Arena, door na 38 seconden op 0-1 voorsprong te komen met een goal van Othmane Boussaid, is het FC Utrecht niet gelukt zand in de voetbalmotor van Ajax te strooien. De ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat verloor zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA met 4-1 van het team van trainer/coach Erik ten Hag, die met de Amsterdammers daarmee een voorschot nam op het kampioenschap.

‘Ajax had problemen met het creëren van kansen, al kwamen ze wel snel op 1-1. Een halve kans is bij een ploeg als Ajax een hele kans’. aldus Advocaat in een reactie tijdens de persconferentie. ‘Daarna was er een groot veldoverwicht van Ajax, maar gaven wij prikkels om toch ook weer een goal te maken. Die momenten, kansen, die waren er ook. Een beetje pech dat vlak voor rust de 2-1 viel. Daarna werd het heel moeilijk om terug te grijpen. Kansjes op 3-2 of 4-2 kregen we nog wel. Maar Ajax was simpelweg de bovenliggende partij vandaag.’

FC Utrecht richt nu het vizier op woensdag. Die dag komt sc Heerenveen op bezoek in Stadion Galgenwaard en wordt duidelijk op welke plek de Utrechters deze jaargang eindigen, en welke ploeg de tegenstander wordt in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal.