Utrecht verliest volleybal bekerfinale

Volleybal Roberto Cancian

In de Van der Knaaphal in Ede is het de vrouwen van eredivisionist VV Utrecht niet gelukt om de bekerwinst te grijpen tegen Sliedrecht Sport. De regerend landskampioen won na een moeizame start uiteindelijk met 3-1 van de ploeg van coach Ali Moghadassian. ‘Wij hebben één van onze beste wedstrijden gespeeld. Het niveau in deze finale was fantastisch. Jammer dat we die eerste set niet pakken maar ik ben trots dat we ons zo geweerd hebben tegen de beste ploeg van Nederland’, zei een trotse coach direct na afloop.

Sliedrecht Sport had het vooral in de eerste twee sets erg lastig tegen het ontketende Utrecht dat op de tribunes werd gesteund door honderden meegereisde supporters. Voor de wedstrijd zei Utrecht spelverdeelster Ana Rekar al dat ze zich geen leukere manier kon bedenken om een seizoen af te sluiten. Dat Sliedrecht Sport uiteindelijk met 3-1 won, veranderde daar niets aan. ‘Wij kunnen terugkijken op een prachtig seizoen. Ik ben heel trots op onze prestaties. We hebben alles eruit gehaald’, zei Rekar direct na afloop.

Utrecht, dat de wedstrijd begon met Carla Mulli, Ilse Janssen, Lisa Kersten, Ana Rekar, Lisa Harmsen, Marit Pasterkamp en libero Susanne Kos kreeg in de eerste set bij 24-23 een setpoint. De net in het veld gekomen Mirte van der Sluijs zag haar smash echter geblokt worden waardoor de stand op 24-24 werd gebracht. ‘Heel jammer, er had echt meer in kunnen zitten deze wedstrijd’, zei de 18-jarige passer / loper na afloop.

Na het verlies van de eerste set, pakte de Utrechtse formatie het goed op in set twee. Nu werkte Utrecht een setpoint weg waarna Lisa Harmsen haar ploeg op 26-25 bracht waarna even later de set werd binnengehaald. Dat de laatste weken pittig waren voor Utrecht, afgelopen zaterdagavond moest er in Sneek nog worden aangetreden in de play-offs van de competitie, bleek vanaf de derde set. De energie werd minder en tegen een topploeg als Sliedrecht Sport is dat dodelijk. ‘Wij hebben alles eruit gehaald. Je weet dat je tegen Sliedrecht Sport op je tenen moet lopen om bij te kunnen blijven. Dat hebben we heel lang gedaan. Daar ben ik supertrots op.’

Voor Ana Rekar was het sowieso een speciale wedstrijd aangezien zij jarenlang bij Sliedrecht Sport speelde en nu ook nog eens tegen haar zus Emma in actie kwam. ‘Dat was super maar vooral ook om de finale tegen een enorm goed team te spelen. Daardoor gaat je eigen niveau ook omhoog.’ Daar zei ze geen woord te veel mee. Utrecht speelde een puike wedstrijd in een sfeer waar de Utrechtse supporters de hele wedstrijd de overhand hadden en de ploeg tot aan de laatste bal bleven steunen.

Het seizoen zit er nu op voor VV Utrecht. Zaterdag kwam het in de kwartfinale van de play-offs tegen Sneek net iets te kort, 3-2 verlies, de bekerfinale was echter meer dan “een toetje”. ‘Voor aanvang van het seizoen had ik hier honderd procent voor getekend. Wat is er nou mooier om het seizoen in een ambiance als hier af te mogen sluiten’, zei Rekar voordat ze richting haar familie ging.

Sliedrecht Sport – Utrecht  3-1 (26-24, 25-27, 25-19, 25-17)