Utrecht Vintage treft Canadese ijshockeyers

IJshockey Redactie

Een bijzondere ijshockeywedstrijd wordt zondagavond in de ijshal van De Vechtsebanen gespeeld. Utrecht Vintage neemt het vanaf 16.30 uur op tegen The Voyageurs, een rondtrekkend veteranenteam – ofwel een oldtimer-team - uit Canada. Toegang is gratis.

Affiche

Utrecht Vintage is opgericht in 2015 en bestaat uit ijshockeyers die ook in 1977 met elkaar samen speelden en zelfs uitkwamen op het hoogste niveau in Nederland. Nadat sponsor Hunters zich in de zomer van dat jaar had teruggetrokken was er geen geld meer en moest het team dat – op twee importspelers na – bestond uit uitsluitend Utrechtse talenten fris en onbevangen aan het seizoen beginnen.

De ploeg degradeerde weliswaar, maar talent was er in overvloed. Het ontbrak alleen aan ervaring. Bijna veertig jaar later – in 2015 – vonden de spelers elkaar weer en maakten vervolgens een trip naar Canada waar werd deelgenomen aan het grootste veteranen ijshockeytoernooi ter wereld.

De reis was zo succesvol dat de leden van het team besloten elkaar niet meer  uit het oog te verliezen en een beetje op elkaar te letten; in de geest van de kameraadschap van de jaren 70. De spelers van Utrecht Vintage hebben verder overigens met elkaar gemeen dat ze allen 55+ zijn.

Vrijdag 26 januari doen onder meer de coryfeeën Tonny Collard, John Koren – weliswaar van een iets jongere lichting – en Jan van de Kraak mee. Helaas ontbreekt op het ijs Carry Beekink, één van de grote talenten van het Utrechtse ijshockey. Hij herstelt van een heupoperatie. Utrecht Vintage begon met vijftien spelers en hoopt dat aantal uit te breiden naar twintig.