Utrechter Kees Bakker bereikt finale online viertallentoernooi

Bridge Redactie

De Utrechtse bridger Kees Bakker heeft met zijn team de A-finale bereikt van het online viertallentoernooi. Normaal gesproken staat in februari de finale gepland van de meesterklasse met als inzet de landstitel, voor de coronaperiode heeft de BridgeBond vervangende online toernooien bedacht. In de A-groep zitten 14 teams bestaande uit meesterklassers en spelers uit de eerste divisie, in de B-groep 39 tweede divisieteams.

Overigens is het veld in de A-groep minder sterk bezet dan in de reguliere bondscompetitie. De Utrechtse club BCO bijvoorbeeld, vaak op het hoogste niveau vertegenwoordigd, heeft geen team naar het online toernooi afgevaardigd en ook de teams van de twee sterkste Nederlandse (gesponsorde) clubs, ’t Onstein en Het Witte Huis, laten verstek gaan. Zij spelen vaak internationale wedstrijden en daarin past niet het nationale online toernooi.

Toch was het deelnemersveld nog best sterk, alleen ontbraken dus absolute toppers zoals oud-wereldkampioen Simon de Wijs uit Doorn. Na vier voorronden plaatsten Leidschenhage, Austria Aces, HOK en Limburgia zich voor de halve finales. Daarin versloeg HOK Limburgia en maakte Leidschenhage korte metten met Austria Aces. Kees Bakker speelt met Pim Coppens voor het Amsterdamse HOK, met als nevenpaar de captain van het open team Gert-Jan Ros en John Lesmeister. De finale is zaterdag 27 februari.

In de B-groep doen verschillende teams van het Utrechtse BC Star mee alsmede een team van de Vriendenkring uit Amersfoort. Ze draaien in de bovenste helft van de ranglijst mee.