Utrechter Kees Bakker met HOK winnaar online bridgetoernooi

Bridge Redactie

De Utrechtse bridger Kees Bakker is met HOK winnaar geworden van het onlineviertallentoernooi. Een paar honderd bridgeliefhebbers volgden live de finale in de A-groep, waarin het Amsterdamse team korte metten maakte met Leidschenhage. Na drie van de vier zittingen was de winnaar min of meer bekend. Het werd uiteindelijk 131-80 in het voordeel van HOK. Bakker speelde met Pim Coppens, Gert-Jan Ros en John Lestmeier waren het nevenpaar.

Het onlineviertallentoernooi kwam in de plaats van de reguliere bondscompetities die vanwege de coronapandemie geschrapt zijn. Qua speelsterkte was het A-toernooi (meesterklasse en eerste divisie) niet te vergelijken met de normale meesterklasse viertallen. Zo ontbraken gesponsorde teams van ’t Onstein en Het Witte Huis, die jaar in jaar uit strijden om de landstitel. Toch was de bezetting heel redelijk. HOK  geldt als een van de sterkste verenigingen van het land en heeft in het  verleden regelmatig de landskampioen voortgebracht.

Aan het B-toernooi  (tweede divisie) namen verschillende teams uit de regio Utrecht deel, vooral van BC Star. Zij werden echter in de knock-out fase uitgeschakeld. Winnaar werd de Zeerob uit Groningen.