Utrechters ondanks uitstekend weekend naar degradatiepoule

Bridge Redactie

BCO heeft zoals verwacht niet de laatste vier kunnen bereiken in de meesterklasse bridge. Het Utrechtse team is daardoor veroordeeld tot de degradatiepoule met zes teams. Daarvan degraderen er twee direct, de nummer drie van onderen speelt een beslissingsduel. Om het kampioenschap van Nederland strijden twee teams van ’t Onstein en twee van Het Witte Huis.

Wanneer BCO zich weet te handhaven, dan leveren Wubbo de Boer-Agnes Snellers, Ricardo Westerbeek-Rob van den Bergh en Tom van Overbeeke-Ernst Wackwitz een goede prestaties. De meeste teams in de meesterklasse bestaan immers uit professionals, BCO uit ‘gewone’ clubspelers. Het laatste weekeinde van de reguliere competitie verliep hoopgevend voor het vervolg op 12 en 13 januari. BCO deed het relatief gezien uitstekend tegen sterke teams en eindigde als zesde met een gemiddelde van 10.06 wedstrijdpunten. De uiteindelijke nummers 9 en 10 zullen degraderen naar de eerste divisie, de nummer acht speelt een beslissingswedstrijd tegen de nummer drie van de op een na hoogste klasse in Nederland.

In de eerste divisie heeft het Utrechtse Star, ruim tien jaar geleden zelfs landskampioen, geen potten kunnen breken. Het eerste team eindigde in de middenmoot (9e met gemiddelde van 10.54), het tweede wist ternauwernood als 15de het vege lijf te redden. Dat lukte De Vriendenkring uit Amersfoort net niet. Het team finishte als 17de en kwam een fractie tekort voor handhaving. Een succesje in de eerste divisie was er voor Utrechter Kees Bakker die met het Amsterdamse Hok-1 als tweede eindigde en naar de meesterklasse promoveert.