Utrechters verliezen, Verhoeven behoudt wereldtitel

Kickboksen Redactie

Tijdens GLORY 74 kwamen gisterenavond ook drie sporters uit die een link met de provincie Utrecht hebben. Twee kickboksers van de Utrechtse Gym The Colosseum: Kevin van Heeckeren en Jahfarr Wilnis, wiens broer Jason nog uit kwam bij GLORY Utrecht in mei van dit jaar. Ertugrul Bayrak uit Amersfoort vocht in het middelgewicht. De drie sporters wisten hun wedstrijden niet te winnen.

Jason werd toen verslagen door Alex Peirera, dit keer de tegenstander van Bayrak. In de eerste ronde wist de Braziliaan de Amersfoorter een paar keer hard te raken waardoor deze moest gaan verdedigen. Aan het eind van de eerste ronde werd hij knock-out geslagen met een left hook waardoor Pereira zijn titel kon behouden.

Van Heeckeren verloor zijn partij tegen de Zwitser Ulric Bokeme. In de derde ronde van het gevecht in het middengewicht werd hij met unanieme jurybeslissing verslagen door de nummer tien in de klasse (29-28, 30-27, 30-27, 30-27, 30-27).

Ook Jahfarr Wilnis verloor zijn partij in het GelreDome. De Kroaat Antonio Plazibat won met een split decision (28-29, 29-28, 29-28, 29-28, 29-28).

 

Hoofticket

Het hoofdticket was het gevecht tussen zwaargewichten Rico Verhoeven en Badr Hari wiens affiche een groot deel van de 31.000 bezoekers aangetrokken zal hebben. Ruim 3 1/2 miljoen mensen stemden via de TV af op het gevecht, waarmee Colission 2 op een tweede plek staat in de live sportuitzendingen aller tijden. Omdat het GelreDome ook nog helemaal uitverkocht was, spreekt promotor GLORY van het grootste titelgevecht in de geschiedenis van kickboksen en het grootste kickboksevenement ooit in de Europese geschiedenis.

(tekst loopt door onder de foto’s)

 

De mannen stonden drie jaar geleden ook al tegenover elkaar, toen Verhoeven won met een technische knock-out nadat Hari een blessure aan zijn arm opgelopen had. Ook dit jaar kwam er een vroegtijdig einde aan de wedstrijd vanwege een blessure bij Hari. Na Verhoeven enkele rake klappen te hebben uitgedeeld op het hoofd en de kin, landde hij in de derde ronde verkeerd op zijn enkel. Hari leek op dat moment nog iets voor te staan, maar de blessure die hij bij de val op liep belette hem de Brabander naar de kroon te steken. Deze behoudt zijn wereldtitel in het zwaargewicht.

Marshall Zelaznik, CEO van promoter GLORY zei voor de wedstrijd: ‘Beide mannen waren niet tevreden met hoe hun eerste gevecht twee jaar geleden eindigde, toen Badr zich terugtrok in de tweede ronde met een schouderblessure, en er is nog steeds geen liefde verloren tussen hen. Wereldtitel, nalatenschap, rivaliteit – de inzet is voor beiden erg hoog. De overwinning behalen betekent alles en verlies is ondenkbaar.’ Bij de persconferentie na de wedstrijd liet Verhoeven weten open te staan voor een mogelijke derde ontmoeting waarvoor Hari hem zal moeten uitdagen.

 

Meer foto’s op onze facebook site.