Utrechts golfster Zhen Bontan nationaal kampioen strokeplay

Golf Redactie

Bontan heeft dankzij een sterke slotdag aan het de titel veroverd bij het Nationaal Strokeplay Kampioenschap op de Noordwijkse golfbaan. Bontan moest negen slagen goed moest maken op Anouk Sohier, die na 36 holes aan de leiding stond. De 22-jarige speelster van De Pan uit Bosch en Duin liet de twee beste rondes van de week te noteren en slaagde dus in haar opzet. Het NK Strokeplay is een van de drie grootste toernooien die de NGF jaarlijks organiseert.

In haar eerste van twee rondes op de slotdag kwam ze tot liefst zes birdies. Dat wisselde ze af met vier bogeys, resulterend in een ronde van 70 (-2). In de middag tilde ze haar totaalscore naar +7 met vijf birdies en slechts drie bogeys, om . Dat was liefst vijf slagen beter dan Sohier, die op +12 tweede werd.

Bij strokeplay wordt het aantal slagen geteld die een golfer nodig heeft gehad om 18 holes of 9 holes te spelen. Strafslagen tellen ook mee voor het aantal strokeplay slagen. De golfer die aan het einde van de ronde het minst aantal slagen nodig heeft gehad, heeft de golfwedstrijd gewonnen. Tegenover strokeplay staat matchplay, waarbij elke gespeelde hole een wedstrijd (match) op zich is. De golfer (of duo/ team) die op een individuele hole het minst aantal slagen (inclusief strafslagen) heeft gespeeld, heeft de hole gewonnen.