Utrechtse bridgeclub Oog in Al handhaaft zich in Meesterklasse

Bridge Redactie

Bridgeclub Oog in Al (BCO) speelt ook volgend seizoen in de Meesterklasse. Het Utrechtse zestal versloeg in een promotie/degradatiewedstrijd Crash uit Leiden met duidelijke cijfers, 152-112. BCO was in de reguliere competitie als achtste geëindigd in de hoogste afdeling, die gedomineerd wordt door gesponsorde teams met veel bridgeprofessionals.

BCO is nog een echt clubteam en de ambities bleven voor het seizoen dan ook beperkt tot handhaving. Dat lukte uiteindelijk, al kostte het bloed, zweet en tranen en werd in de degradatiepoule een goede uitgangspositie verspeeld. Maar op het moment dat het nodig was, toonde het team een grote veerkracht. De beslissingswedstrijd ging over drie zittingen van 16 spellen. BCO kende een valse start maar de achterstand van 24 imps na de eerste zitting werd in de tweede zitting voor een groot deel weggepoetst. In de slotsessie hadden de Utrechters de langste adem en werd Crash vermorzeld. Voor BCO speelden Wubbo de Boer-Agnes Snellers, Rob van den Bergh-Ricardo Westerbeek en Tom Overbeeke-Ernst Wackwitz.

 

Simon de Wijs

Simon de Wijs

Simon de Wijs heeft geen nieuwe titel aan zijn toch al gevulde prijzenkast kunnen voegen. De bridger uit Doorn verloor de finale van de Meesterklasse met zijn club ’t Onstein met een luttele 7 imps verschil (130-123). De finale was van zeer hoog niveau en spannend tot en met het laatste spel (van de 88). Kampioen werd Het Witte Huis uit Amsterdam met het sterpaar Sjoert Brink-Bas Drijver en good old Berry Westra met Vincent Ramondt.

Behalve Brink-Drijver lijken Simon de Wijs en Bauke Muller zeker van een plaats in het Nederlands team dat in januari strijdt om de wereldtitel. Het derde paar wordt vermoedelijk gekozen uit Ricco van Prooijen-Louk Verhees en Bart Nab-Bob Drijver die tot de verliezende finalist behoren, maar er zijn outsiders zoals Tim Verbeek uit Driebergen. Hij werd met zijn team in de halve finale uitgeschakeld.

Alle kampioenen van het afgelopen seizoen werden zondag op feestelijke wijze gehuldigd in nationaal denksportcentrum Den Hommel in Utrecht.