Utrechtse bridgeclubs gaan het weer in het speellokaal proberen

Bridge Redactie

Enkele Utrechtse bridgeclubs gaan deze week weer fysiek spelen. BC’80 en BC Oog in Al hebben overleg gevoerd met de beheerder van denksportcentrum Den Hommel en besloten hun vaste spee lavond, respektieveljk donderdag en vrijdag, weer tot leven te wekken. Die was sinds het uitbreken van het coronavirus is Nedeland getransformeerd in een online clubavond. Wel is het bridgen aan een aantal voorwaarden verbonden.

De Bridgebond heeft op vragen aan het ministerie van VWS hoe het nou zit met de 1,5 meter te horen gekregen  dat ‘als de 1,5 meter een normale sportbeoefening in de weg staat dan mag de 1,5 meter tijdelijk losgelaten worden. Het is aan de betreffende sport(club) zelf te bepalen in hoeverre dit geldt voor de normale uitoefening van de sport. Daarnaast wijzen wij in het protocol ook op de verantwoordelijkheid van de leden/sporters om zelf hun (gezondheids)risico te analyseren en of zij het verstandig vinden zich in of op de sportlocatie in groepen met anderen te begeven.


Omdat veiligheidsregio’s hier verschillend mee omgaan advseert de bond de aangesloten verenigingen, en dat zijn er mee dan duizend, samen met de beheerder van de speelgelegenheid contact op te nemen met de gemeente om te horen wat de regels zijn.

BCO en BC’80 spelen al jaren in het denksportcentrum. Beide clubs benadrukken dat er geen vrije inloop is en dat je je dus van te voren moet aanmelden. Slechts een gelimiteed aantal paren mag meedoen. Degenen de teleurgesteld moeten worden hebben de week erop voorrang.

BC’80 wil vooralsnog ook doorgaan met het spelen online (op de internetclub Stepbridge) en wel op de woensdagavond.

De grootste bridgeclub in de regio Utrecht, BC Vianen met zo’n 350 leden, blijft vooralsnog alleen online spelen en richt zich met het fysieke bridge op de start van het nieuwe seizoen in september. ‘Wij hopen dan de fysieke speeldagen te hervatten in een recent verbouwd clubgebouw met goede ventilatie en met de nodige aanpassingen volgens de coronavoorschriften’, staat op de website van de vereniging die over een eigen speelgelegenheid beschikt.