Utrechtse bridgeclubs spelen de komende weken weer online

Bridge Redactie

Een aantal bridgeclubs in de regio Utrecht is weer begonnen met online activiteiten. Nadat het kabinet scherpere coronamaatregelen aankondigde om de stijging van het aantal besmettingen een halt toe te roepen en de zorg te ontlasten, is fysiek bridge niet meer mogelijk. Bondswedstrijden zijn voor drie weken stilgelegd en ook toernooien zijn geschrapt. Binnen district Utrecht zal voorlopig niet meer gespeeld kunnen worden in de verschillende competities.

Bridgeclub Oog in Al heeft nog geprobeerd de wekelijkse clubavond op de vrijdag te verplaatsen naar de middag, maar dat lukte niet omdat de speelzaal in denksportcentrum Den Hommel dan verhuurd is aan derden. BCO gaat de komende tijd online, net als onder meer de Utrechtse zusterverenigingen BC Star en BC’80 die ook in Den Hommel spelen. Dat kan op Stepbridge, de internetbridgeclub die een podium biedt aan alle bij de overkoepelende BridgeBond aangesloten verenigingen en na het uitbreken van de coronapandemie enorm populair is geworden. Overigens kiest niet elke bridgeclub voor ‘Step’. De Utrechtse studentenbridgeclub Dombo bijvoorbeeld kijkt de ontwikkelingen nog even aan.

Ook BC Victoria in Woerden heeft alle clubactiviteiten stilgelegd. Bij Victoria was al sprake van een beperkte deelname per zitting omdat het ventilatiesysteem in het eigen clubhuis onbetrouwbaar was geworden en onderdelen vervangen dienen te worden. De grootste bridgeclub binnen het district, BC Vianen, sluit eveneens de deuren van het eigen clubhome De Uitkomst. De vereniging, met meer dan 300 leden, gaat wel online bridgen, evenals nog enkele grote verenigingen als BC IJsselstein en BC Nieuwegein.