Utrechtse bridgers met een been in de meesterklasse

Bridge Redactie

Het ziet er naar uit dat Utrecht volgend seizoen weer vertegenwoordigd zal zijn in de meesterklasse bridge. BC Oog in Al staat na ruim driekwart van de competitie fier aan de leiding in de eerste divisie. Het weekeinde werd na vijf overwinningen met een zeldzame (kleine) nederlaag afgesloten, maar die konden de Utrechters makkelijk lijden.

BCO staat na 18 wedstrijden op het hoge gemiddelde van 14,94 wedstrijdpunten, ruim voor de nummer twee, Het Witte Huis-3. De Utrechtse zusterverening BC Star is vijfde (11,59), maar de kansen op promotie zijn miniem. Van de 24 teams promoveren er slechts twee naar de meesterklasse. De Vriendenkring uit Amersfoort is na een sterke start iets teruggezakt, maar bezet nog altijd de achtste plaats met een gemiddelde van 10,66. Het slotweekeinde is op 13 en 14 januari. Dan worden nog vijf wedstrijden gespeeld.

Tevens zijn dat weekeinde de halve finales van de meesterklasse. Daarvoor hebben Het Witte Huis 1 en 2 uit Amsterdam alsmede ’t Onstein 1 en 2 uit Vorden zich geplaatst, teams die volledig worden bemand door profbridgers. De kans dat een ‘gewoon’ clubteam landskampioen bridge wordt is de laatste jaren door de aanwezigheid van gesponsorde teams sterk afgenomen.