Utrechtse bridgers handhaven zich knap tussen de profs

Bridge Redactie

Bridgeclub Oog in Al heeft een goede rentree gemaakt in de meesterklasse, de hoogste afdeling in Nederland. BCO besloot het eerste weekeinde als vierde. De Utrechtse club won drie van de zes wedstrijden, speelde een keer gelijk en verloor twee maal. Er zijn nog twee weekenden te gaan. De beste vier teams kwalificeren zich voor de halve finales.

BCO, bestaande uit de paren Wubbo de Boer-Agnes Snellers, Rob van den Bergh-Ricardo Westerbeek en Tom van Overbeeke-Ernst Wackwitz, staat op een gemiddelde van 11,23 wedstrijdpunt en dat is razend knap wanneer je bedenkt dat van de vier teams het merendeel uit professionals bestaat. De twee clubs met gulle geldschieters, ’t Onstein en Het Witte Huis, zijn met respectievelijk vier en drie teams in de meesterklasse vertegenwoordigd.

Het gemiddelde had zelfs hoger kunnen zijn als BCO in de laatste wedstrijd op zaterdag niet een pak slaag had gekregen van de Lombard uit Rotterdam (20-0). Koploper is na het eerste weekeinde ’t Onstein-2 met Tim Verbeek uit Driebergen. Simon de Wijs uit Doorn staat met zijn team ’t Onstein-1 derde.

Een klasse lager, de eerste divisie, heeft BC Star uit Utrecht twee ijzers in het vuur, Star-1 en Star-2 die zich vooralsnog in de subtop (achtste en negende) hebben genesteld. Van de 23 teams promoveren de eerste 2 naar de meesterklasse. De Vriendenkring uit Amersfoort staat na het eerste weekeinde vijftiende en dat is maar net boven de degradatiestreep.