Utrechtse bridgers kampioen bij de senioren en bij de jeugd

Bridge Redactie

Bridgers uit Utrecht hebben een prominente rol gespeeld op het NK jeugd en vooral het NK senioren. Met nog een ronde voor de boeg ging het Utrechtse team JANC aan de leiding, maar de titel glipte haar uit handen door een kleine nederlaag tegen de grootste concurrent, Paping.

Kampioen werden nu de Groningers Bert Paping en Rens Paternotte en de Utrechters Just van der Kam en Kees Bakker. De eervolle tweede plaats was voor Agnes Wesseling en Niels van der Gaast met het echtpaar Jan en Conny ten Cate. Van de genoemde acht bridgers spelen er liefst zes bij de Utrechtse vereniging BC Oog in Al. Aan het NK senioren in het Utrechtse denksportcentrum Den Hommel deden zondag 34 teams mee. Seniorenviertallen bestaan uit leden van de BridgeBond die geboren zijn in 1957 of eerder.

Tegelijkertijd met de titelstrijd voor de ‘oudjes’ speelden de aspiranten en de junioren om de hoogste vaderlandse prijzen. Ook bij de jeugd was er Utrechts succes. Het team bestaande uit Janneke Wackwitz en Merel Bruijnsteen en Richardo Westerbeek met Michael Scholt veroverde het goud. Wackwitz en Westerbeek wonen in de Domstad.