Utrechtse bridgers keren met medailles terug van EK jeugd

Bridge Redactie

De toekomst van de bridgesport in Nederland ziet er rooskleurig uit, gelet op de resultaten tijden het EK jeugd in Veldhoven. Verschillende bridgers uit de regio Utrecht keerden met een medaille huiswaarts. Het EK jeugd voor landenteams behelsde vijf leeftijdscategorieën. De allerjongsten, de pupillen U-16, waren het eerst klaar. Wout Klarenbeek uit Utrecht en Martijn Goor uit Houten kregen de bronzen medaille omgehangen.

Dat gold ook voor de vrouwen U-26 met Mette Lejeune uit Linschoten, Malene Holm Christensen uit IJsselstein en de nog piepjonge zussen Lotte en Sarah de Wijs uit Doorn. Goud was er voor TeamNL U-31, een nieuwe categorie. Utrechter Ricardo Westerbeek was een waardevolle kracht in dit team, terwijl Jamilla Spangenberg de honneurs waarnam als non-playing captain.

De aspiranten (U-21), met de broers Ronald en Sander Goor uit Houten die overigens wel met een andere partner speelden, misten met een vierde plaats net een medaille. Als non-playing captain trad bij dit team op Rik Verbeek uit Driebergen.

Het verjongde juniorenteam U-26, met Agnes Snellers en Wubbo de Boer uit Groenekan als coach en non-playing captain, bleef tot het laatst uitzicht houden op brons, maar eindigde uiteindelijk als vijfde.