Utrechtse floorball-meiden naar WK-kwalificatietoernooi

Floorball Willem van der Steeg

UFC Utrecht is met zes speelsters sterk vertegenwoordigd in de Nederlandse vrouwenselectie, die naar het WK-kwalificatietoernooi floorball onder 19 jaar gaat. Oranje maakt een goede kans zich te plaatsen voor dit WK, volgend jaar in het Zwitserse St. Gallen. Aan het kwalificatietoernooi doen vier landen mee. De beste twee mogen naar het eindtoernooi.

Boven, van links naar rechts: Tess Ruger, Nonne Hodes, Kike Wolters. Onder van links naar rechts: Loena van Rooijen, Marte Groot en Hannah Boerlijst. Foto: Sjaak Hazeleger

De meiden van UFC Utrecht die straks het oranje tricot om de schouders mogen doen zijn Tess Ruger, Nonne Hodes, Kike Wolters, Loena van Rooijen, Marte Groot en Hannah Boerlijst. Ook Mare van Zoolingen van UFC Lions uit Rhenen maakt deel uit van de selectie van 19. De overige meiden spelen bij clubs in Amersfoort (Sonics) en Groningen (UFC Groningen).

Volgens de 17-jarige aanvoerder Tess Ruger maakt Nederland een goede kans om zich te plaatsen voor het WK. Het kwalificatietoernooi is komend weekeinde in het Oostenrijkse Linz. Ruger: ‘Het is voor het eerst dat dit toernooi gehouden wordt en het is ook voor het eerst dat Nederland de U19 naar een dergelijk toernooi stuurt.

Dat maakt het niet alleen heel gaaf, maar ook wel spannend. Het vermoeden is dat er tegen Italië en Oostenrijk mogelijkheden liggen. Over Rusland valt weinig te zeggen. Die zijn er wegens een schorsing 10 jaar niet bij geweest. Vaak hebben ze wel een fysiek sterk team met wat oudere meiden. Wij hebben een heel jong team, dus dat kan pittig worden. Er gaan echter twee landen door, ik zie goede kansen voor Nederland.’

Nederland opent het kwalificatioetoernooi vrijdag 8 september tegen Italië, speelt een dag later tegen Rusland en sluit af tegen Oostenrijk. De wedstrijden worden live gestreamd door de IFF (International Floorball Federation): http://www.floorball.org/pages/EN/U19-WFCQ-2018-EUR (via YouTube).

Tevens zijn de verrichtingen van de vrouwen ook te volgen via  www.floorballmeiden.nl