Maarssense ijshockeyer Tobie Collard naar Nijmegen Devils

IJshockey Redactie

Na twee jaar in de Verenigde Staten bij New Hampshire Jr. Monarchs te hebben gespeeld, wordt voormalig IJCU jeugdspeler Tobie Collard ingelijfd door de Nijmegen Devils. De 20-jarige forward die in Maarssen geboren werd was de afgelopen jaren een vaste keuze in de jeugdselecties van Oranje. In het seizoen 2018-19 speelde hij zijn laatste WK voor de U20, hierin was hij in vijf wedstrijden goed voor drie goals en vier assists met 12 strafminuten. Hij speelde in totaal zes WK's met U18 en U20-teams van Nederland.

Collard is oorspronkelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van Utrecht, maar debuteerde op jonge leeftijd in de Beneliga voor Dordrecht Lions. Na seizoenen in Amsterdam en Heerenveen maakte hij in 2018 de oversteek naar Noord-Amerika, waar hij in de Premier Hockey League voor de New Hampshire Jr. Monarchs uitkwam. Hij was daar gedurende 38 wedstrijden goed voor 9 goals en 11 assists met 15 strafminuten. Hij was daarmee de nummer zes op de topscorerslijst van de ploeg met spelers uit acht landen.

Statement Chef-coach en Sportsmanager Frank Gentges van Nijmegen: ‘Het valt niet mee om jonge Nederlandse spelers te vinden met het juiste niveau en de juiste instelling voor de BeNe League. Ook al heeft Tobie de afgelopen twee seizoenen in de USA gespeeld en het moeilijk is om zijn niveau goed in te schatten, ben ik er van overtuigd dat Tobie van toegevoegde waarde voor het team zal zijn en hij zich individueel verder zal ontwikkelen. Tobie heeft een professionele instelling getoond tijdens de gesprekken en heeft duidelijk voor ogen wat hij wil bereiken. De twee jaren in de USA hebben Tobie zowel op het atletisch vlak als voor zijn persoonlijke ontwikkeling enorm geholpen.’