Utrechtse Kegelbond duikt weer op in Lopik

Kegelen Redactie

Nadat de te hoge huurlast en vergrijzing van het ledenbestand de Utrechtse kegelbond (UKB) in een benarde financiële positie gebracht had, was opzegging van het huurcontract met de Utrecht Vastgoed Organisatie onvermijdelijk. De zeven kegelclubs die aangesloten waren bij UKB moesten in het voorjaar van 2019 op zoek naar een andere kegellocatie.

Daarbij lieten ze de moderne kegelzaal aan de Burgemeester Norbruislaan in Utrecht achter waar ze sinds 2011 hun sport konden beoefenen.

De sluiting in Utrecht was voor enkele kegelclubs aanleiding zich op te heffen, andere hebben zich aangesloten bij clubs in Barneveld, Groenekan en Lopik. Zo heeft kegelclub de Vrije Touwetje zijn toevlucht genomen tot Groenekan, waar onder het clubhuis van Tennis Centrum Groenekan de kleine kegelzaal van VSK-DIG ligt. Na overleg konden de twee oude houten banen in Groenekan afgelopen zomer vervangen worden door kunststof banen uit de voormalige UKB-kegelzaal in Utrecht. In Augustus werd die zaal in Zuilen geheel ontruimd.

Het adres van UKB is overgeschreven naar Dorpshuis De Schouw bij Kegelclub Wieleroord ’80 in Lopik. Met het vertrek naar omliggende gemeenten is na 112 jaar de kegelsport uit Utrecht verdwenen.