Utrechtse kegelbond sluit kegelzaal

Kegelen Redactie

Zeven kegelclubs van de Utrechtse Kegelbond moeten per 1 maart 2019 een andere kegellocatie zoeken aangezien de club noodgedwongen besloten heeft besloten zijn huurovereenkomst met de gemeente Utrecht per 31 december 2018 op te zeggen.

De benarde financiële positie van de UKB noopte daartoe. Besprekingen met de gemeente over een financiële regeling voor de hoge huurprijs hebben niet de gewenste oplossing kunnen bieden. De UKB heeft geruime tijd veel pogingen ondernomen om nieuwe leden aan te trekken, maar dat is niet gelukt. Intussen zet de vergrijzing onverminderd door.

Het UKB-bestuur geeft op haar website aan het enorm te betreuren de mooie en moderne kegelzaal te moeten ontruimen, en niet alleen voor de kegelaars van de aangesloten clubs. De centraal gelegen kegelzaal met digitale scoresysteem is vanaf eind 2011 een fantastische locatie geweest voor wedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Kegelbond en vooral voor de vele landelijke finales die er gehouden zijn. Het bestuur zoekt nog naar andere kegelmogelijkheden in de regio.