Utrechtse meiden winnen goud op EK

Bridge Kort nieuws Redactie Utrechtse Sportkrant

Esther Visser en Janneke Wackwitz uit Utrecht alsmede Mette Lejeune uit Montfoort hebben goud gewonnen bij het EK bridge voor meisjes-junioren (onder 26). Nederland domineerde het hele EK, maar beleefde in de slotwedstrijd tegen concurrent Polen nog enkele angstige momenten. Tom van Overbeeke uit Utrecht (junioren) en de Houtense broers Sander en Ronald Goor (pupillen) grepen naast de medailles.

Het jeugdige vrouwenteam, ook wel de girls genaamd, bouwde in Šamorín (Slowakije) gestaag een fikse voorsprong op, maar zag in de slotronden de Poolse meiden dichterbij komen. Uitgerekend in de onderlinge ontmoeting zou beslist worden wie er goud kreeg omgehangen en wie genoegen moest nemen met zilver.

Oranje kwam snel zodanig achter dat het zilver dreigde te worden, maar het team herstelde zich knap in de laatste spellen zodat de wedstrijd zelfs nog gewonnen werd. De andere teamleden waren Merel Bruijnsteen en Sandra Kolen, dochter van veelvoudig vrouweninternational Carla Arnolds.

De junioren (tot en met 25), met Utrechter Tom van Overbeeke in de gelederen, hadden slechts even zicht op een medaille. Al in de vierde wedstrijd kregen ze een enorme dreun te verwerken. Zweden, met de gebroeders Rimstedt die regelmatig bij de senioren meedoen, hakte Nederland in de pan, deels het gevolg van pech en deels ook omdat de Zweden alles goed deden. De junioren werden uiteindelijk vierde, Zweden werd Europees kampioen.

Het aspirantenteam (onder 21) werd vijfde, terwijl het puppillenteam (onder 16) niet voor een verrassing kon zorgen. Nederland werd elfde van de zestien landen en dat was bepaald niet slecht gelet op de jeugdigheid van het team.