Utrechtse olympiërs gehuldigd door burgemeester Dijksma

Varia Redactie

Vanavond werden de Utrechtse deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen ontvangen in het stadhuis aan de Stadhuisbrug in Utrecht. In totaal deden 13 Utrechtse sporters mee aan de Olympische Spelen, van wie twee goud haalden, te weten Kampong-speelster Malou Pheninckx en keepster Josine Koning. Op de Paralympische Spelen wist Utrechtse rolstoelbasketbalster Anouk Taggenbrock het hoogste podium te bereiken.

Burgemeester Sharon Dijksma sprak de aanwezigen toe en gaf speciale aandacht aan de goudenmedaillewinnaars Josine Koning en Anouk Taggenbrock. De laatste kon vanwege een vakantie niet aanwezig zijn. Wel aanwezig waren hockey-spelers Josine Koning, Malou Pheninckx, Jonas de Geus en Lars Balk. Ook waren olympische spelers Inge Janssen (roeien), Keet Oldenbeuving (skate) en Dagmar Genee (waterpolo) aanwezig.

Josine Koning werd versierd met de Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, welke onderscheiding Malou Phenninckx in haar woonplaats Breda zal ontvangen.

Verhinderd waren Anouk Taggenbrock (rolstoelbasketbal), Dafne Schippers (atletiek), Vivian Sevenich (waterpolo), Wilco Kelderman (wielrennen), Jakob van den Kerkhof (reserve roeier) en de hockeyers Sander de Wijn, Jip Janssen en Robbert Kemperman.