Utrechtse Pleun Reinders turnt zich naar zilver met Jong Oranje

Turnen Ted Vermeulen

Het Utrechtse turntalent Pleun Reinders (11) heeft haar uitverkiezing voor Jong Oranje volledig waargemaakt. De turnster van de overkoepelende vereniging voor Utrechtse turnverenigingen, Turn4u, turnde zich in het Belgische Gent met haar overige teamleden naar een mooie zilveren medaille. Het was een week voor het NK een uitstekende generale voor de lenige Utrechtse.

In het individuele klassement eindigde Reinders op een zeer verdienstelijke elfde plaats, een prestatie van formaat, omdat de meeste opponenten een jaartje ouder waren.  De door de KNGU begeleide afvaardiging werd onmiddellijk na de podiumtraining voor de leeuwen gegooid, hetgeen toch wat extra spanning met zich meebracht.

Ook het nationale turnpakje, dat Pleun voor het eerst mocht dragen (en mocht behouden !) was voor de Utrechtse een speciale gewaarwording. Haar oefenstof leed niet onder deze extra druk.

Op zaterdag 17 juni turnt de Utrechtse de meerkampfinale tijdens het NK voor talenten en een dag later drie toestelfinales (brug, balk en vloer) in Ahoy, de Rotterdamse evenementenhal.

De kwaliteit van van de opleiding bij Turn4u komt nog meer tot zijn recht, doordat naast Pleun Reinders nog  zes talenten worden afgevaardigd naar het NK. Dat zijn Nikki van Hall (categorie pupil 1), Sanne Dijkstra (pupil 2), Pleun Reinders, Jessy Gravenbeek, Roos Jonker (allen jeugd 1), Lotte den Braver en Britt van der Veer (jeugd 2).

De Utrechtse Sportkrant doet uitgebreid verslag van de Utrechtse prestaties tijdens het NK.