Utrechtse renners CS030 op weg naar WK in Italië (3)

Wielrennen

Op 2 september 2018 wordt in het Italiaanse Varese het WK Gran Fondo gehouden. De Utrechtse wielrenvereniging CS030 heeft voor die mondiale titelstrijd een speciale ploeg opgericht, het CS030 Gran Fondo Team (CGT). De Utrechtse Sportkrant volgt de komende tijd het CGT in aanloop naar Varese. Vandaag in deel 3: vaderschap en semi-topsport.

De ogen zijn rood doorlopen en de wallen hangen tot ver onder de ogen. Het is dat de tong nog niet buiten de mond hangt, anders zou je denken dat het hier om de finale van de Ronde van Vlaanderen na 250 km koers zou gaan. Willem en Twan, de twee jongstgedienden van het CGT, mogen dan bepaald niet fris ogen, ze hebben wel een brede glimlach op het gezicht. Ze zijn namelijk een kersverse vader van respectievelijk Mick en Fenne.

 

‘Vaderschap is topsport’

Willem, sinds 1 jaar lid van CS030 en voor het eerst bezig aan een serieus seizoen, vertelt: ‘Vaderschap is al topsport. Laat staan in combinatie met wielrennen op het niveau dat wij ambiëren. Ieder mogelijk moment grijpen wij aan om de benodigde kilometers te maken. Uiteraard onder het toeziend oog van onze partners. Dat valt niet altijd mee.’ Twan, al wat langer lid van CS030, vult aan: ‘We hebben al een klein papa-groepje opgericht dat op zaterdagochtend eerder vertrekt om te trainen. Om zeven uur, ruim voordat de officiële CS030-training begint maar nadat de kleine de eerste voeding heeft gehad, stappen we snel op de fiets zodat we nog enigszins op tijd terug zijn. Op die manier kunnen we ook voldoende tijd met het gezin doorbrengen.’

 

Mentale weerbaarheid

En kan er dus ook wat getraind worden. De tijd zal uitwijzen of het voldoende is om op het WK in Varese te mogen starten. ‘De meeste jongens van het CGT hebben al meer dan 5000 kilometer gefietst dit seizoen. Wij zijn pas net de 3000 kilometer gepasseerd,’ maakt Willem zijn zorgen kenbaar als hij over zijn kansen in de Schleck-classic praat. Twan vervolgt echter optimistisch: ‘Onze mentale weerbaarheid is goed getraind. Wellicht dat we hier een streepje voor hebben.’

Op 26 mei is de Frank Schleck Classic. Voor Twan en Willem de enige mogelijkheid om zich te kwalificeren voor het WK in Varese, want het aantal buitenland-tripjes is dit jaar noodgedwongen schaars.