Utrechtse renners CS030 op weg naar WK in Italië (5)

Wielrennen Redactie

Op 2 september 2018 wordt in het Italiaanse Varese het WK Gran Fondo gehouden. De Utrechtse wielrenvereniging CS030 heeft voor die mondiale titelstrijd een speciale ploeg opgericht, het CS030 Gran Fondo Team (CGT). De Utrechtse Sportkrant volgt de komende tijd het CGT in aanloop naar Varese. Vandaag in deel 5: Goswinus Dijkstra onder het mes.

Het is begin april als de mannen van het CGT op de Posbank te vinden zijn en een kruispunt naderen. Goswinus raakt het achterwiel van een van zijn ploeggenoten en vliegt van zijn fiets af. ‘Op dat moment maakte ik me weinig zorgen, het zal wel meevallen, dacht ik. Eenmaal aangekomen bij de huisartsenpost kreeg ik al snel te horen dat het toch wat ernstiger was en dat binnen een week een operatie aan mijn linker pink zou volgen,’ zegt Goswinus.

De breuk.

Een aantal schroeven en pinnen zorgde voor een geavanceerde stellage rond zijn vinger, waardoor alles op z’n plek gehouden werd. Een maand lang moest Goswinus foto’s incasseren van zijn trainende ploeggenoten, terwijl hij thuis gedisciplineerd zijn oefeningen deed. Na deze periode kon hij weer rustig aan beginnen op de Tacx, gevolgd door twee weken individueel trainen. ‘Met links kon ik niet goed remmen, waardoor het onverantwoord was in een groep te trainen. Bij elk hobbeltje op de weg moest mijn hand van het stuur af. Hierdoor heb ik in mijn eentje wel de mooiste wegen in de omgeving gepakt,’ zo vertelt Goswinus.

 

Krachtfietser

Anderhalve week voor de Fränk Schleck trainde Goswinus weer mee in de groep. Hij heeft zich nog niet weten te kwalificeren voor het WK, maar op 8 juli volgt een nieuwe kwalificatiepoging bij La Leggendaria Charly Gaul. Een lastige kwalificatie in Italië met scherpe tijden in voorgaande jaren. ‘Ik ben meer een krachtfietser dan een lange klimmer, dus deze kwalificatie zal een hele uitdaging worden. Desalniettemin ben ik blij weer op de fiets te zitten en vertrek ik over drie weken met vol enthousiasme richting Italië. Aan de voorbereiding zal het dit keer niet liggen’, aldus Goswinus.