Utrechtse schaker mikt voor goed doel op Guiness Book of Records

Schaken Redactie Utrechtse Sportkrant

Schaker Niels Ondersteijn gaat een druk weekeinde tegemoet. De Utrechter doet een poging het Guiness Book of Records te halen door non-stop 48 uur te schaken. Dat doet hij samen met  Bob Jansen, beide schakers zijn lid van SG King in Tilburg. Met de recordpoging hoopt het duo namens de schaakvereniging geld in te zamelen voor een goed doel.

Met deze vorm van fundraising wil schaakvereniging King een bedrag binnenhalen voor de organisatie COLT, een Cambodjaans communitycentrum dat zich inzet voor kansarme kinderen en gezinnen.

Niels Ondersteijn, die ook lid is van de Utrechtse vereniging Paul Keres, en Bob Jansen beginnen aan hun megapartij vrijdag 19 mei om 13.00 uur. Dat gebeurt in café Boulevard dat speciaal voor deze gelegenheid het hele weekeinde open blijft. Het huidige Guiness World Record schaken staat op 44 uur en 21 minuten.

De hele recordpoging zal via een livestream te volgen zijn op www.sgking.nl. Geld doneren is mogelijk via het rekeningnummer NL21SNSB0907432840 t.a.v. HAM Biemans of direct via de COLT-website (www.colt-cambondja.org) onder vermelding van KiNG-challenge.