Utrechtse Sportkrant mediapartner van Renswoude Horse Trials

Paardensport

Op een prachtige locatie in Renswoude vinden jaarlijks de Coral Estate Renswoude Horse Trials plaats. Een internationaal paardensportevenement, waar de tak ‘eventing’ wordt uitgeoefend. Dit jaar vindt het plaats van 1 t/m 4 juni. De Utrechtse Sportkrant is media partner van dit evenement.

De samenwerking

Elke maand staat bij de Utrechtse Sportkrant een nieuw sportevenement centraal waarvan wij actueel nieuws, foto’s en achtergrondartikelen voor, tijdens en na het evenement verzorgen. Deze verschijnen ook op onze website en worden veelvuldig gedeeld op sociale media. Het evenement dat het hart vormt van de krant van 26 mei is de Internationale Coral Estate Horse Trials te Renswoude.

 

Het evenement

De eventingsport is een bijzonder veelzijdige tak van de paardensport. Het is als het ware een triatlon voor paard en ruiter, waarbij over meerdere dagen verdeeld 3 takken van sport verreden worden, namelijk: dressuur, springen en de spectaculaire cross-country. Dit bij elkaar is eventing. De cross-country bestaat uit een parcours met allerlei bijzondere hindernissen, zoals boomstammen en waterbakken. Een topconditie, talent en lef zijn een aantal kenmerken die alle paarden en ruiters bezitten in deze tak van de sport.

De Coral Estate Renswoude Horse Trials biedt deze eventingsport op het hoogste niveau aan. Er worden maar liefst vijf klasses verreden, waarbij elke klasse haar eigen moeilijkheidsgraad heeft. Vanzelfsprekend geldt hier: hoe hoger de klasse, hoe hoger de moeilijkheidsgraad.

Al sinds 2009 organiseren Gert en Ria Boonzaaijer de Coral Estate Renswoude Horse Trials. Anno 2017 vinden maar liefst 300 deelnemers uit 17 verschillende landen met hun paarden de weg naar Renswoude. Voor de deelnemers is het een bijzonder evenement, omdat er veel verschillende klasses verreden kunnen worden. Zo kunnen zij meerdere paarden meenemen tijdens dit evenement. Voor bezoekers is het een ware beleving. Op veilige afstand, maar precies dichtbij genoeg om de grond te voelen trillen en de paarden te horen briesen, kan de cross-country aanschouwd worden. Zelfs voor niet-paardenkenners een bijzondere gewaarwording.

De Coral Estate Renswoude Horse Trials is verdeeld over meerdere dagen, maar de meest bijzonder dag is zaterdag 3 juni. Op deze dag wordt namelijk de cross-country verreden, waarbij de ruiters met hun paarden allerlei vaste hindernissen trotseren op een zeer hoog tempo.

De toegang is alle dagen gratis, het parkeren kost op zaterdag 3 juni € 5,-

 

Zie voor meer informatie over het evenement onze evenementenpagina.