Utrechtse Sportkrant mediapartner van Varsity 2017

Roeien

Op 9 april 2017 zal op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten de 134ste editie van de Nationale Universiteitsroeiwedstrijd ‘Varsity’ geroeid worden. De Utrechtse Sportkrant is mediapartner van dit jaarlijkse roei-evenement en zal voorafgaand, tijdens en na de Varsity een serie artikelen publiceren.

De Varsity is te aanschouwen vanaf de zuidelijke oever van het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen Houten en Culemborg. Net als voorgaande jaren zal dit een spannende strijd opleveren met naast het Hoofdnummer de ‘Oude Vier’ ook de ‘Dames Vier’.

De Koninklijke Nederlandsche Studenten Roeibond (KNSRB) vertegenwoordigt landelijk zeven roeiverenigingen met circa vijfduizend roeiende studenten van beginners- tot olympisch niveau. In de afgelopen 134 jaar is de KNSRB uitgegroeid tot een succesvolle bond waarbij topsport hoog in het vaandel staat.

Ieder jaar organiseert de KNSRB meerdere spraakmakende evenementen, waarvan de ‘Varsity’ het meest bekend is. Ook dit jaar vindt deze roeiwedstrijd, geclassificeerd als immaterieel erfgoed van Nederland, weer plaats in Houten. De Varsity is in 134 jaar uitgegroeid tot dé wedstrijd van het jaar voor roeiend Nederland.