Dalto grijpt laatste strohalm met winst op DVO

Na eerder verlies van Deetos (25-26) in de finale waarbij directe plaatsing voor de Korfbal League de inzet was en vervolgens nipt verlies van DVO middels een golden goal (28-29), leken de kansen minimaal voor de club uit Driebergen.DVO wist de favorietenrol uit de eerste wedstrijd echter niet vast te houden en moest na een redelijke eerste helft de meerdere erkennen in Dalto die het beste spel liet zien in de tweede helft.  Het team van trainersduo Van Dijk en Veldheer legde veel druk op DVO, waardoor het meerdere strafworpen kreeg en toen DVO fouten ging maken als gevolg van miscommunicatie tussen enkele spelers, was de wedstrijd beslist.De fans van Dalto, de zogenaamde D-side, hadden een minuut voor tijd de tribune reeds verlaten en stelden zich in de buurt van het veld op om na het eindsignaal met de spelers de overwinning te vieren.Op woensdag 4 april, 20.30 zal de laatste playdown wedstrijd Korfbal League/Hoofdklasse gespeeld worden in Hoenderloo.