Dalto verliest eerste finale play-offs

In de zenuwslopende finale kwam Dalto eerst op een ruime 17-10 voorsprong waardoor Deetos verslagen leek. Trainer van Deetos Gert-Jan Kraaijeveld maakte enkele tactische wissels, waarna de club uit Dordrecht weer begon te scoren met een run van vijf doelpunten. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op en drie minuten voor tijd stond er 25-25 op het scorebord, een mooi slot van de Hoofdklasse seizoen 2017/2018 zat er aan te komen. Deetos scoorde en met nog vijf seconden op de klok kreeg Dalto een kans op de gelijkmakende goal, maar wist deze niet te benutten.Met deze overwinning promoveert Deetos direct naar de Korfbal League, het hoogste korfbal niveau in Nederland. Dalto krijgt nog een kans tegen de nummer 9 uit de Korfbal League: DVO uit Bennekom. De eerste wedstrijd wordt aanstaande woensdag in Driebergen gespeeld en de return op zaterdag in Bennekom. Mocht de stand gelijk zijn, zal een eventuele derde wedstrijd een week later in Driebergen gespeeld worden. FinaleVoor Dalto zag het er een tijd niet naar uit dat de finale bereikt zou worden. Gedurende de eerste helft van het seizoen werden vele uitwedstrijden gewonnen, maar ging het thuis in de laatste minuten steeds mis. Na speciale trainingen die zich richtten op het uitspelen van wedstrijden en de komst van goalmaakster en international uit het Chinese Taipei, Wen Lin, ging de tweede helft van het seizoen een stuk beter voor het team uit Driebergen.DeetosSnel en Dalto wonnen allebei een keer in hun onderlinge wedstrijden in de Hoofdklasse. De teams waren in vorm en hadden een vergelijkbaar niveau met een terechte eerste (Deetos) en tweede plek (Dalto) als resultaat. Deetos had een wedstrijd in de Hoofdklasse meer gewonnen, maar het doelsaldo van Dalto was weer een stuk hoger. De club uit Dordrecht toonde zich echter de meest constante ploeg, waardoor het de bovenste plek in het eindklassement wist te behalen. Play-offDe Driebergenaren mocht de finale van de hoofdklasse spelen na tweemaal winst op Groen Geel. De laatste doelrijke wedstrijd tegen het team uit Wormer werd in Hoenderdaal gespeeld; de thuisbasis van Dalto gedurende de winterperiodes. In de eerste helft vielen de doelpunten aan beide zijden en ging de wedstrijd gelijk op wat uitmondde in een 24-24 stand bij de rust. Ook na de rust bleef het doelpunten regenen waarbij Dalto langzaam wat uit begon te lopen. Ook overtredingen van Groen Geel in de laatste minuten konden de winst van de Driebergers niet meer voorkomen. De eindstand was maar liefst 40-42. Nieuw seizoenBegin April begint het veldseizoen voor korfbal en in september gaat de zaalcompetitie van het nieuwe seizoen weer van start.