FC Utrecht stijgt na zege op Excelsior naar vijfde plaats

Het was voor FC Utrecht zaak zich op 19 november niet te laten verrassen. Want het duel met Excelsior – getraind door ex-FC Utrechtverdediger Mitchell van der Gaag – was toch wel met enige zorg tegemoet gezien. Op de eerste plaats door het ontbreken van middenvelder Zakaria Labyad, die twee weken in gewonnen wedstrijd bij Ajax (1-2) met twee treffers nog scherprechter was, wegens een schorsing. Maar ook omdat de Rotterdamse dreumes uitstekende statistieken op vreemde bodem kon overleggen. Van de vijf uitwedstrijden werden er vier gewonnen en werd eenmaal gelijk gespeeld.Voor een goed gevuld Galgenwaard – ruim 18.000 toeschouwers - trok FC Utrecht de wedstrijd echter snel naar zich toe, zo leek het. In de 8e minuut namelijk strafte de jagende Gyrano Kerk halfslachtig verdedigen van Excelsior af, waarna Cyriel Dessers wel raad wist met het lege doel dat hem werd geboden: 1-0. Lang gebeurde er vervolgens niet veel. Tot Excelsior een minuut of tien voor rust aanzette en het doelman David Jensen tot een aantal fraaie reddingen dwong.In de tweede helft was het verzet van de Kralingse formatie al snel gebroken na de schitterende 2-0 van Yassin Ayoub. De kleine middenvelder bracht zichzelf, na een combinatie, in stelling en schoot vanaf twintig meter de bal in de verste kruising: 2-0 in de 56e minuut. In de 64e minuut was het pleit in Utrechts voordeel definitief beslecht toen aanvoerder Willem Janssen uit een corner met een kopbal voor 3-0 zorgde. El Azzouzi zette uiteindelijk, na een slecht verwerkte corner, namens Excelsior de 3-1 uitslag op het scorebord.FC Utrecht stuit zondag 26 november wederom op een Rotterdamse tegenstander. Het gaat dan om 14.30 uur op bezoek bij Sparta.