FC Utrecht verspeelt zege tegen tien man

Vuurwerk uit het Vitesse-supportersvak noopte scheidsrechter Allard Lindhout om de` wedstrijd twintig minuten stil te leggen. Dat tafereel herhaalde zich in blessuretijd toen er weer vuurwerk op het veld ontplofte en vervolgens vechtpartijen ontstonden tussen beide naast elkaar gelegen vakken. Intussen hadden Bart Ramselaar, Sander van der Streek en invaller Tasos Doufikas al lang de bevrijdende 2-0 op het scorebord moeten brengen in vrije positie en die missers braken FC Utrecht uiteindelijk lelijk op via de late treffer van Doekhi. Niet onverdiend, die late gelijkmaker omdat Vitesse ook al recht had op een penalty na een overtreding van Willem Jansen die weinig succes had met zijn invalbeurt. Door deze 1-1 verzuimde FC Utrecht de zesde plaats over te nemen van Vitesse.