FC Utrecht zet Galgenwaard op stelten

Het was anderhalf uur lang genieten voor het uitzinnige thuispubliek dat vlak voor rust toch een tegenvaller van jewelste kreeg te verwerken toen Luis Sinistera de bal in de korte hoek langs Maarten Paes joeg. Maar twee minuten later was het alweer 1-1 toen Willem Jansen de bal achter Justin Bijlow deponeerde na een assist van Tasos Douvikas.Na rust was het pleit snel beslist. Binnen vijf minuten stond er 3-1 op het scorebord bij twee doeltreffende aanvallen van de thuisclub. Eerst kopte Sylla uit een hoekschop de bal in de verste hoek langs Justin Bijlow waarna een overtreding op dezelfde speler naar een strafschop leidde, waarmee Gustafson traditiegetrouw wel raad was. Deze penalty kreeg wel fiat van de VAR nadat eerder in de wedstrijd een strafschop in het voordeel van FC Utrecht geannuleerd werd door ingrijpen van de ‘arbitrale buitenwacht’. Bij nader inzien bleek dat Tasos Douviukas een mistrap had geproduceerd en dus niet ten val was gebracht. De Griekse international had de voorkeur gekregen boven Adrian Dalmau.Ook Gyrano Kerk stond niet in de basis want hij blijkt een contract getekend te hebben bij Lokomotiv Moskou en nam na afloop in de kleedkamer afscheid van zijn teamgenoten.