GVVV naar laatste zestien Nationale Bekertoernooi

Na een matige eerste helft nam voetbalclub GVVV in de tweede helft het heft in handen en zag dat in de 47e minuut al resulteren in een treffer van Simon Brouwer. De middenvelder kopte raak uit een fijn afgemeten voorzet van vleugelverdediger Taoufik Adnane. De resterende speeltijd werd na de treffer van Brouwer gedomineerd door de thuisploeg die in de persoon van Jeremy de Graaf kansen kreeg op meer.De Kon. HFC – opgericht in 1879 - zorgde pas weer in de extra tijd van het duel, doelman Tom Boks kwam daarin ook naar voren, voor gevaar. Een treffer leverde het echter niet op voor de bezoekers. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mulder, gingen de handen dan ook de lucht in aan de blauwe zijde op Sportpark Panhuis.Verdediger Bart Hulsbos glunderde na afloop. ‘In de tweede helft speelden wij korter op elkaar en hebben wij niets meer weggegeven. Dat die keeper dan nog mee komt in de slotfase is alleen maar leuk. Dat vind ik als verdediger alleen maar lekker’. ‘Makkelijk ging het echter niet voor de Veenendalers, die eerder verrassend FC Dordrecht (Jupiler League) uitschakelden, eveneens op eigen veld.In de competitie had GVVV afgelopen zaterdag nog met 2-0 bij dezelfde tegenstander gewonnen, maar drie dagen later in het bekerduel kreeg de ploeg van trainer Niek Oosterlee in de eerste helft maar geen grip op de spelers van de Haarlemse formatie. Vooral HFC-speler Daniël van Son was de verdedigers van GVVV steeds een stap voor en dat leverde kansen op voor zijn ploeg. Van Son zelf was met een bal op de lat nog het dichtste bij een Haarlemse voorsprong.GVVV wankelde aangezien op het middenveld iedere ‘tweede bal’ werd verloren.  Hulsbos erkende dat na afloop. ‘In de eerste helft hebben wij eigenlijk geen kans gehad en hadden we ook geen grip op de wedstrijd. In de rust hebben we afspraken gemaakt om krachtiger op te treden, de ruimtes kleiner te maken en wat hoger druk te zetten zodat er ook betere aansluiting was richting onze spitsen.’Die aanpassing had zeker effect op het spel van de Veenendaalse formatie. Na de treffer van Brouwer was het eigenlijk wachten op de tweede treffer van de ‘blauwen’. Jeremy de Graaf schoot in de 51e minuut naast en Adnane zag zijn vrije trap van ruim dertig meter net naast de kruising van het Haarlemse doel vliegen. Een kwartier voor tijd was Martin van Eck met het hoofd dichtbij de definitieve beslissing waarna De Graaf in de 85e en 88e minuut ook nog eens twee dotten van kansen om zeep hielp.Maar de 1-0 was uiteraard genoeg voor GVVV. ‘Wij zijn door en dat is nu het belangrijkste’, gaf Hulsbos dan ook aan. ‘Wij zijn deze wedstrijd vol vertrouwen ingegaan, zeker nadat wij Kon. HFC afgelopen zaterdag in eigen huis al hadden verslagen. Bekerwedstrijden zijn toch anders, dan spelen er andere facetten mee en natuurlijk kon HFC zich verbeteren na de wedstrijd van een paar dagen geleden. Zij wilden revanche en gingen er de eerste helft ook vol op. Na ons snelle doelpunt in de tweede helft, waren wij de bovenliggende partij. Ik vind dan ook dat wij verdiend door zijn naar de laatste zestien van het bekertoernooi. ‘Opstelling GVVV: Johan Jansen; Van der Voort, Den Hartog, Hulsbos, Adnane; Terschegget, De Jong, Brouwer (84. Janssen), Van Eck (76. Ajiach), De Graaf, Laghmouchi (46. Latupeirissa). GVVV zal in de volgende ronde uit spelen tegen Cambuur Leeuwarden. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 19, woensdag 20 of donderdag 21 december. Dit wordt door de KNVB op een later tijdstip bekend gemaakt. https://twitter.com/twitter/statuses/922911736533012480