Sportrecept: Hollandse kapucijnermaaltijd

Zo rond het begin van de nieuwe maand stelt voedingsdeskundige Carlien Harms een gezonde sportmaaltijd voor uHollandse kapucijnermaaltijdsamen.BereidingswijzeLaat de bak- en braad smelten in een braad- of hapjespan en bak hierin de prei met de rauwe ham gedurende 5 minuten. Voeg de uitgelekte kapucijners toe en warm het geheel goed door. De fijngesneden tomaat, augurk en uitjes kunnen door het gerecht geroerd worden, waarna alles nog eens goed doorgewarmd wordt.De tomaat, de augurken en de uitjes kunnen ook apart geserveerd worden.Serveer de kapucijnermaaltijd met het roggebrood.Voorbereidingstijd5 minutenBereidingstijd10 minutenVariatietips-Vervang de kapucijners door bruine of witte bonen.-Vervang de prei door fijngesneden spitskool.-Vervang de rauwe ham door gerookte kipfilet.VoedingswaardeEnergie: 845 kcal / 3601 kJKoolhydraten: 105 gramVetten: 27 gramEiwitten: 47 gramEtenswaardigheden- Peulvruchten kunnen maagdarmklachten veroorzaken tijdens het sporten (afhankelijk van persoonlijke gevoeligheid).- Gerechten met kapucijners moeten niet in de magnetron opgewarmd worden omdat dan de kapucijners kapot springen.- Azijn wordt vaak gebruikt als conserveringsmiddel zoals hier bij de augurken en de uitjes in het zuur. www.carlienharms.nl 

Vorige
Vorige

Manege Rijnenburg

Volgende
Volgende

Jongleren met een balletje, maar dan net even anders