IJCU Dragons maakt het zich onnodig moeilijk in Den Bosch

De lijst afwezigen aan Utrechtse zijde was danig gekrompen. Coach Stefan Collard miste in het Brabantse Sportiom ‘slechts’ vier krachten: Matej Kangyar (vakantie), Justus Bos (werk), Stein Martens (corona) en Alexei Hamming (blessure). Maar, zo zag Collard, tegenstander Den Bosch was er erger aan toe. De oogst voor de thuisclub was dat het met slechts twaalf spelers, plus een doelman, aan de wedstrijd begon. Terwijl Collard en zijn assistent Dave Wilkes over een goed gevulde bench beschikte.En dat zat ‘m wellicht de kneep. ‘Misschien dat we er daardoor te makkelijk over dachten’, aldus Collard. ‘Het was onze minste wedstrijd in de eerste divisie van dit seizoen, ondanks de uiteindelijke 4-2 overwinning.Pas op 13.17 kwam IJCU Dragons, de ongeslagen lijstaanvoerder, op 1-0 door een mooi schot van Tim Schaarsberg op assist van Timo Verheul en Teun Landzaat. De comfortabele 2-0 kwam opnieuw van de stick van Schaarsberg (assists Nicky Collard en Kale Jewel). Ruim zeven minuten in de tweede periode leek de wedstrijd gespeeld door een treffer van Jason Boereboom (assist Tim Schaasberg en Boris Sevo): 3-0. Maar niets was minder waar.De gastheren kwamen op 3-1 en zelfs op 3-2. De Utrechters brachten daarmee onbedoeld de spanning terug in de wedstrijd. Toen Vince van de Kraak (2x2 minuten, Indy Bontan en Geno Ziers in de strafbank belandden, leek de wedstrijd op een verlenging uit te draaien. IJCU Dragons hield echter stand. En toen Den Bosch in de slotfase ook nog de eigen keeper van het ijs haalde om de gelijkmaker te forceren, profiteerden de bezoekers 42 seconden voor het eindsignaal van het ‘lege net’. Joël van Baarsen schatte het voorbereidende werk van Bontan en Van de Kraak op juiste waarde in: 4-2.IJCU Dragons probeert de ongeslagen status in de eerste divisie zaterdagavond 26 februari vast te houden in de thuiswedstrijd tegen Zoetermeer 2. Het duel in de ijshal van de Utrechtse De Vechtsebanen begint om 20.30 uur.